El v-a trimis in acest tinut indepartat pentru ca sa va fie dor de El si sa vedeti ca fara El nu puteti face nimic

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

El v-a trimis in acest tinut indepartat pentru ca sa va fie dor de El si sa vedeti ca fara El nu puteti face nimic

Întoarcerea acasă. Vai, ce bine este să te întorci! Mai ales la o casă unde te aşteaptă un tată împreună cu mulţi fraţi, surori, copii şi prieteni! Şi mai ales atunci când casa nu este o cocioabă lipsită de provizii şi goală, ci un palat împărătesc, unde un tată împărat îşi aşteaptă cu o adâncă îngrijorare copiii din depărtări. Călători, voi ştiţi că Tatăl împărătesc nu e nimeni altul decât Cel Preaînalt. Voi sunteţi copiii pe care El îi aşteaptă cu o atât de adâncă îngrijorare. Voi vă întoarceţi dintr-un ţinut străin la El. Această lume şi Adevărul sunt câmpuri ale Sale, dar ele se află departe şi sunt pline de spini. El v-a trimis în acest ţinut îndepărtat pentru ca să vă fie dor de El şi să vedeţi că fără El nu puteţi face nimic. Nu era obligatoriu ca El să se despartă de voi. Mai întâi aceasta a devenit obligatoriu pentru prima voastră mamă, Eva. Şi atunci, Dumnezeu a trimis-o pe ea şi pe urmaşii săi pe acest pământ al Său îndepărtat, pe acest câmp spinos, unde pâinea se câştigă prin sudoarea frunţii. 

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Credinţa poporului lui Dumnezeu, Traducere din limba engleză: Diana Potlog, Editura Sophia, Bucureşti, 2001, pp. 52-53)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

El v-a trimis in acest tinut indepartat pentru ca sa va fie dor de El si sa vedeti ca fara El nu puteti face nimic

Vizualizari: 413

Id: 11317

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.