Este bine sa memoram rugaciunile de dimineata si de seara?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Este bine sa memoram rugaciunile de dimineata si de seara?

Cărţile de rugăciune sunt necesare atât timp cât sufletul nu poate începe să se roage singur, dar, când începe să se roage singur, le putem lăsa de-o parte. Cititul după cărticică ne împrăştie mult... încercaţi să faceţi aşa: rugăciunile de dimineaţă şi de seară să le memoraţi, înţelegându-le şi simţind ceea ce se spune în ele. Apoi să le rostiţi ca şi cum ar veni din inimă [dar nu de pe filele cărţii de rugăciuni]. Din Psaltire, de asemenea, să alegeţi psalmii care vă sunt mai aproape de inimă şi să-i memoraţi... De asemenea, să-i rostiţi la rugăciune, din memorie... Să-i rostiţi şi când mergeţi undeva sau când faceţi ceva... Cu cât mai puţin veţi avea nevoie de cărţile de rugăciuni, cu atât va fi mai bine. Numai când rugăciunea voastră nu merge, atunci, pentru a o însufleţi, trebuie să începeţi să vă rugaţi după cărţile de rugăciuni.

(Sfântul Teofan ZăvorâtulSfaturi înțelepte, Editura Egumenița, Galați, p. 22)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Este bine sa memoram rugaciunile de dimineata si de seara?

Vizualizari: 280

Id: 19438

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.