Este datoria crestinului sa atraga atentia cuiva care greseste, chiar daca acesta nu vrea sa i se spuna?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Este datoria crestinului sa atraga atentia cuiva care greseste, chiar daca acesta nu vrea sa i se spuna?

Este datoria creştinului să atragă atenţia cuiva care greşeşte, chiar dacă acesta nu vrea să i se spună? Nu este de acord cu principiile de viaţă ale creştinilor, adică pentru el este bine ceea ce pentru creştini este rău.

Dar depinde cum îi spui. Este bine să îi spui, dar nu poţi să îi baţi la cap pe astfel de oameni pentru că nici Hristos nu a bătut la cap pe nimeni. El, Hristos, a spus: „Care vreţi, veniţi!”. A dat dovadă de iubire, a manifestat iubirea Lui, a spus ale Lui, a avut suport prin minunile pe care le-a făcut în viaţa Lui, prin viaţa Lui întreagă şi atât. N-a silit pe nimeni. Este bine să ne dăm interesul, dar cât putem, adică atât cât ni se permite din partea celuilalt. Dacă te duci acum la cineva care habar nu are şi îi spui un text şi îi deschizi scriptura şi îi citeşti, acela nici nu te ascultă, nici nu te va mai asculta vreodată. Dar dacă te duci şi îi spui: „Am fost la o conferinţă şi acolo ne-a povestit următorul lucru” şi îi spui chiar dacă nu l-ai auzit. Sau îi spui că l-ai citit într-o carte şi povesteşti tot lucrul acela, iar după aceea îl întrebi: „ce părere aveţi, căci mie nici nu îmi vine să cred”, atunci l-ai implicat şi pe el în dezbaterea problemei. Dar dacă tu te duci şi pur şi simplu îi spui o predică? Nu se poate aşa.

(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, pp. 73-74)

Categoria: Articole

Cautare:

Este datoria crestinului sa atraga atentia cuiva care greseste, chiar daca acesta nu vrea sa i se spuna?

Vizualizari: 385

Id: 15524

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.