Esti mandru, lupta-te sa nu mai fii. Esti mincinos, desfranat, trezeste-te si biruieste-le!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Esti mandru, lupta-te sa nu mai fii. Esti mincinos, desfranat, trezeste-te si biruieste-le!

Postul creştin se adresează omului în totalitatea sa, trup şi suflet. Restricţia la mâncare (după puterile fiecăruia) trebuie să fie o întărire, un ajutor în lupta pe plan spiritual, un efort de a scutura tirania trupului, ca nu cumva trupul să o ia înainte cu patimile sale. El trebuie să ne amintească în permanenţă starea de rugăciune şi de luptă în care ne aflăm, pentru a smulge din noi rădăcinile tuturor răutăţilor. Postul înseamnă, în general, înfrânare. Frână la gură, să nu mai cleveteşti, frână la urechi să nu mai asculţi şoaptele rele ale unuia împotriva altuia, frână mândriei, lăcomiei, frână desfrânării, frână minciunii, invidiei, băuturii, fumatului. Eşti mândru, luptă-te să nu mai fii. Eşti mincinos, desfrânat, trezeşte-te şi biruieşte-le. Fără această luptă, oricâtă fasole şi cartofi ai mânca, tot nu îndeplineşti adevăratul post. Restricţia la mâncare este un ajutor, dar nu un scop în sine.

Izgonind răul din noi izgonim pe începătorul răutăţilor – satana. Împotriva acestuia ducem lupta care trebuie să fie conştientă, pentru a-l scoate din noi şi din lume. Biruindu-l pe el, continuăm lupta pe care a dus-o Iisus Hristos cât era pe pământ şi pe care tot Hristos o duce de astă dată prin noi.

(Preot Boris Răduleanu, Semnificaţia Duminicilor din Postul Mare, vol. II, Editura Bonifaciu, Bucureşti, 1996, p. 56)

Categoria: Articole

Cautare:

Esti mandru, lupta-te sa nu mai fii. Esti mincinos, desfranat, trezeste-te si biruieste-le!

Vizualizari: 536

Id: 16626

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.