Esti pregatit oare pentru impartasirea cu Sfintele Taine?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Esti pregatit oare pentru impartasirea cu Sfintele Taine?

Sub chipul pâinii şi al vinului cu care te împărtăşeşti din Potir, se află Preacinstitul Trup şi Preacuratul Sânge al Domnului nostru Iisus Hristos. Dumnezeu a tăinuit Trupul Său în chipul pâinii, iar Sângele Său în chipul vinului, pentru că pâinea este cea mai răspândită hrană de pe pământ şi, fără ea, omul nu poate să trăiască.

De asemenea, vinul este folosit în mod tradiţional în Răsărit, la masă. Această măreaţă taină este de neatins pentru raţiune, putând fi atinsă doar prin credinţa inimii.

Te rogi lui Dumnezeu? Crezi tu oare cu tărie că toate cele pe care le ceri în rugăciune Domnul le împlineşte? Eşti tu oare pregătit pentru împărtăşirea cu Sfintele Taine?

(Preot Maxim Kozlov, Spovedania copiilor. Sfaturi practice pentru preoţi, părinţi şi copii, traducere din limba rusă de Gheorghiţă Ciocioi, Editura de Suflet, Bucureşti, 2014, p. 41)

Categoria: Articole

Cautare:

Esti pregatit oare pentru impartasirea cu Sfintele Taine?

Vizualizari: 490

Id: 5819

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.