Etichete

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Etichete

- Ortodocşii sunt adeseori învinuiţi de fundamentalism. Ce să răspundem celor ce ne înfruntă?

- Ştiţi că a existat un curent care se cheamă umanism. Astăzi umanismului acestuia, care era preluat de comunişti, şi acum preluat de internaţionalişti, i se zice iubirea de om. Dar dacă pe acest individ care spune că iubeşte omul îl pui într-o celulă cu un om, în trei zile îl strânge de gât. Dar o credinţă creştină, o iubire creştină te fac să trăieşti suferinţa lui, ca fratele lui. Aşa că nu vă luaţi după etichete, după formule, care încearcă să lovească în adevărul credinţei. Nu vă temeţi că vă spun fundamentalişti. Să fie sănătoşi! Suntem fundamentalişti dacă îl iubim pe Hristos? Dacă iubirea de Hristos e fundamentalistă, da, suntem! Ei însă creează nişte etichete şi cuvinte pentru a lovi în credinţă şi în Biserică.

(Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, Suferinţa ca binecuvântare, Editura Cathisma, Bucureşti,  p. 86)

Categoria: Articole

Cautare:

Etichete

Vizualizari: 509

Id: 20963

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.