Exista o cruce a gandurilor!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Exista o cruce a gandurilor!

„Există o cruce gândită; uneori gândurile păcătoase îl tulbură pe om; dar omul nu este vinovat de ele, dacă nu se învoieşte cu ele”. Stareţul dădea un exemplu: „O nevoitoare a fost vreme îndelungată asaltată de cugete necurate. Când, arătându-i-Se Domnul, le-a alungat de la dânsa, ea a strigat: «Unde ai fost până acum, o, dulcele meu Iisus?». Domnul a răspuns: «Am fost în inima ta». Ea însă a spus: «Cum s-a putut aşa ceva? Doar inima mea a fost plină de cugete necurate». Iar Domnul i-a spus: «Din aceasta vei înţelege că Eu am fost în inima ta, deoarece nu ai avut nici un fel de bunăvoinţă faţă de gândurile necurate, ci, mai mult, te-ai străduit să te izbăveşti de ele, dar neputând, ai suferit şi prin aceasta Mi-ai pregătit loc în inima ta»”.

(Starețul Ambrozie de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 155)

Categoria: Articole

Cautare:

Exista o cruce a gandurilor!

Vizualizari: 386

Id: 13645

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.