Exista vindecare?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Exista vindecare?

Există vindecare, dar lupta nu se termină, ci doar devine ce trebuie să fie: luptă cu păcatul de a ne considera dumnezei şi de a încerca să facem ceva după voia noastră, fără Dumnezeu!

Există vindecare, doar că răstignirea dorinţei de a te salva prin „agăţarea de cineva, care să-ţi aline durerile sufleteşti” e foarte dureroasă pentru şi prin suferinţa numită sevraj: adică tulburarea trupească şi sufletească produsă de lipsa substanţelor care ne produc plăcerea în creier. Şi acea plăcere –care poate părea chin la prima vedere – nu e atât prezenţa persoanei de care te agăţi, cât e aceea de a fi dezamăgit, de a fi victimă, de a trăi „adevărul că nimeni nu te înţelege, nu te iubeşte…”

Aşa că, vindecarea presupune mai ales îndurarea acestei suferinţe, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Acolo, în această suferinţă produsă de lipsa „drogului”, putem să ne cunoaştem neputinţa şi să cerem ajutor de la Dumnezeu ca să ne eliberăm.

(Monahia Siluana Vlad, Gânduri din încredinţare, Editura Doxologia, Iaşi, 2012, pp. 108-109)

Categoria: Articole

Cautare:

Exista vindecare?

Vizualizari: 539

Id: 11436

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.