Facem prea putine eforturi pentru a avea o familie armonioasa si fericita

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Facem prea putine eforturi pentru a avea o familie armonioasa si fericita

La unitatea în căsnicie se ajunge prin dragoste, prin slujire, prin comunicare.

Cum pot soţii să devină un trup, cum zice Scriptura, şi un suflet? Sarcina nu este simplă, dar este realizabilă, fiindcă la ea sunt chemate toate perechile de soţi. De-a lungul vieţii sale, omul tinde către un scop, îşi fixează sarcini. Pentru unii, sarcina principală este cariera, pentru alţii – activitatea de creaţie, pentru alţii – copiii: îşi cheltuiesc tot timpul şi toate forţele ca să-i „aranjeze” în viaţă, se duc cu ei pe la tot felul de cercuri şi de secţii sportive, îi dau la şcoli speciale pentru supradotaţi şi foarte frecvent toate aceste eforturi nu se justifică, deoarece copilul devine un om absolut mediocru.

Din păcate însă, pentru a clădi o viaţă de familie armonioasă şi fericită oamenii fac foarte puţine eforturi. Or, dacă fiecare familist ar înţelege că familia este, după credinţă şi Dumnezeu, principalul pentru el în această viaţă şi şi-ar fixa sarcina de a ajunge la unitate, armonie de vederi şi dragoste în căsătorie, negreşit şi-ar atinge scopul şi ar primi ca răsplată fericirea familială.

(Pr. Pavel Gumerov, Conflictele familiale: prevenire și rezolvare, traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2013, pp. 71-72)

Categoria: Familie

Cautare:

Facem prea putine eforturi pentru a avea o familie armonioasa si fericita

Vizualizari: 520

Id: 26977

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.