Fara incercare nu se mantuieste nimeni!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Fara incercare nu se mantuieste nimeni!

Dacă o turmă de oi se netrebnicește și nu mai dă lapte, nu mai face miei buni, atunci turma se strică încet-încet. Se strică și rasa și atunci ciobanul nu-i mai poartă de grijă și o dă la măcelar. Tot astfel se strică și omenirea, încet-încet. Iar aceasta până când va veni mânia lui Dumnezeu peste neamul omenesc. Și atunci, vai de noi... Să te bucuri atunci când ești oaie în mijlocul lupilor. Satana este un musafir nepoftit în casa ta și vrea să te răpească. Dumnezeu nu a luat diavolului dreptul de a ispiti, ci i-a lăsat-o pentru ca omul să fie încercat. Fără încercare nu se mântuiește nimeni!

(Anastasie Malamas, Ca aurul în topitoare. Viața mucenicească a unui Iov al zilelor noastre, traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2012, p. 26)

Categoria: Articole

Cautare:

Fara incercare nu se mantuieste nimeni!

Vizualizari: 322

Id: 9165

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.