Fericirea este la Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Fericirea este la Dumnezeu

Dumnezeu l-a așezat pe Adam în Rai. În acest minunat loc al bucuriilor, omul cel dintâi era nespus de fericit, căci se afla în preajma lui Dumnezeu. Fericirea este la Dumnezeu. În afara Sa sau departe de Dânsul nu există nici o bucurie adevărată și trainică.

În Împărăția lui Dumnezeu, în care Dumnezeu singur va împărăți, nu va fi nici o scârbă. „Va șterge Dumnezeu toată lacrima de la ochii lor” (Apoc. 7, 17). Adam a fost fericit în Rai atâta vreme cât s-a aflat lăuntric în legătură cu Dumnezeu, prin har.

(Arhimandrit Serafim Alexiev, Viaţa duhovnicească a creştinului ortodox, traducere din limba bulgară de Valentin-Petre Lică, Editura Predania, Bucureşti, 2010, p. 218)

Categoria: Articole

Cautare:

Fericirea este la Dumnezeu

Vizualizari: 259

Id: 6133

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.