Ferma incredere in ajutorul lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ferma incredere in ajutorul lui Dumnezeu

Să știi că nu-i altă cale la Dumnezeu, atunci când ți se cere să birui pe inamici, puțini ori mulți, bătrâni ori curajoși, tineri ori fricoși, decât cea a completei încrederi în Dumnezeu.

Deci, un suflet, fie el ars de păcat, doborât de toate putreziciunile lumii, pângărit cum nici nu se poate închipui, căutand în toate felurile și prin toate mijloacele a se libera de păcat, nu poate dobândi nici o putere cât de mică împotriva răului nici să se smulgă din ghearele răului, dacă nu și-a pus nădejdea în Dumnezeu. Biruința lui constă în ferma încredere în ajutorul lui Dumnezeu. Uneori, se întâmplă să nu vadă imediat izbânda, deși este ajutat de Dumnezeu. Totuși, când nu se așteaptă vrăjmașii sunt nimiciți.

(Nicodim Aghioritul, Războiul nevăzut, Editura Egumenița, Galați, p. 23)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ferma incredere in ajutorul lui Dumnezeu

Vizualizari: 478

Id: 9234

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.