FRATIA DE CRUCE

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

FRATIA DE CRUCE

 


FRATIA DE CRUCE


768. - Fratia de cruce este legatura pe care o fac mai multi insi spre a se uni intre ei pana la moarte, cu scopul de a dobandi, mai ales, bunuri materiale si sociale in lupta cu semenii lor. Ei isi gusta sangele reciproc, fac juraminte paganesti, la care adauga si legaturi crestine, si daca gasesc preoti nestiutori, le smulg binecuvantarea sub diferite forme, ca niste furi de cele sfinte si vrajitori periculosi. Biserica a osandit aceasta: “Preotii nicidecum sa indrazneasca a face fratii de cruce, caci aceasta este fara de lege”.-Molitfelnic.


769. -”Vazand parintii ca se faceau multi frati pe Sfanta Evanghelie si de multe ori cu molitfele preotesti,… au taiat aceasta si au oprit-o,… ci inca, aceia cati se prind frati de cruce, pana in ziua de astazi, foarte sa se canoniseasca, iar preotul care le va citi molitvele si-i prinde (in fagaduintele lor), pe acela poruncesc sa se pedepseasca cu lipsa de preotia lui” -ILT,210

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

FRATIA DE CRUCE

Vizualizari: 806

Id: 642

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.