„Fratilor! Sa credeti ca este iad!”

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

„Fratilor! Sa credeti ca este iad!”

„Pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui” (Matei 16,18) sunt cuvinte spuse în Sfânta Evanghelie. Apostolul zice că frângerea pâinii, adică Taina Euharistiei, se va săvârşi până la a Doua Venire a Domnului. Cuviosul Efrem Sirul spune că va veni vremea când jertfa cea fără de sânge va înceta. Aici pare a fi o contradicţie, dar nu este. Trebuie să înţelegem aşa: în chip deschis, pe faţă nu se vor săvârşi slujbe în biserică, dar Taina Euharistiei va continua să se săvârşească până la a Doua Venire a Mântuitorului. Cuviosul Antonie al Pecerskăi adormise întru Domnul. Încă nu fusese încredinţat pământului, când el s-a trezit. Stând în sicriu, a răspuns la toate întrebările fraţilor vărsând lacrimi. În cele din urmă, după multe rugăminţi, cu lacrimi în ochi, a mai spus doar un cuvânt: „Mântuiţi-vă, mântuiţi-vă!”, apoi s-a dus şi s-a zăvorât. Tăcea şi plângea în toată vremea, iar peste zece sau paisprezece ani s-a săvârşit din viaţă. Şi celălalt nevoitor (Cuviosul Teodosie) a adormit şi când s-a trezit, după multe rugăminţi ale fraţilor, a răspuns: „Fraţilor! Să credeţi că este iad!”. (Sfântul Nicon de la Optina)

(Starețul Nicon de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2011, p. 222)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

„Fratilor! Sa credeti ca este iad!”

Vizualizari: 429

Id: 11255

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.