Frica cea prieteneasca de Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Frica cea prieteneasca de Dumnezeu

A doua, prin care suntem datori să plăcem lui Dumnezeu, este frica, nu cea de rob care este temerea de pedepse, ci frica prietenească care vine din dragostea de a nu mâhni pe un asemenea Părinte şi Domn îndurat; că o astfel de frică au copiii cei buni, care se înfrânează de lucrurile cele necuviincioase, ca să nu mâhnească pe tatăl lor. O asemenea frică are şi femeia îmbunătăţită şi de bun neam, care se îngrijeşte şi se păzeşte cu multă luare aminte în toate lucrurile şi slujbele ei, ca să nu facă nici o neorânduială sau pagubă în casa ei, şi să nu smintească pe bărbatul ei. Această frică sfântă care este un deosebit dar al Sfântului Duh, creşte în sufletul nostru şi se hrăneşte, când ne gândim la aceste patru lucruri, adică: înălţimea dumnezeieştii Măriri, adâncimea judecăţilor lui, dreptatea Lui și mulţimea păcatelor noastre. Acestea trebuie să le cugetăm neîncetat în inimă, că gândul acesta păzeşte în sufletul nostru această sfântă dragoste, şi goneşte tot păcatul.

(Agapie Criteanu, Mântuirea păcătoșilor, Editura Egumenița, 2009, p. 280)

Categoria: Articole

Cautare:

Frica cea prieteneasca de Dumnezeu

Vizualizari: 329

Id: 10660

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.