Frica de Dumnezeu ne ajuta sa ne eliberam de razboiul cu gandurile

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Frica de Dumnezeu ne ajuta sa ne eliberam de razboiul cu gandurile

Frica de Dumnezeu ne ajută să ne eliberăm de războiul cu gândurile. Ea este unul din darurile pe care Dumnezeu i le face omului. Cel ce primeşte acest dar se luptă în fiecare ceas să nu facă nimic din cele nu sunt bineplăcute Domnului - sau, mai bine zis, nu el se luptă, ci focul lui Dumnezeu topeşte în el orice gând care îl poate ataca: „«Precum se topeşte ceara de faţa focului», aşa şi gândul necurat de frica lui Dumnezeu” (Sf. Talasie). Chiar dacă nu am primit această harismă a fricii de Dumnezeu, să ne luptăm măcar să trezim în noi simţul prezenţei lui Dumnezeu şi al Judecăţii ce va să fie. Frica de Dumnezeu este păstorul care călăuzeşte oile, adică gândurile: „în cei ce nu sunt povăţuiţi de temere, gândurile sunt în mare împrăştiere, ca oile care n-au păstor; dar când sunt călăuzite sau mânate din urmă de frică, gândurile se află în bună rânduială şi înăuntrul ocolului” (Ilie Ecdicul).

(Mitropolit Hierotheos Vlachos, Psihoterapia ortodoxă: știința sfinților părinți, traducere de Irina Luminița Niculescu, Editura Învierea, Arhiepiscopia Timișoarei, 1998, pp. 265-266)

Categoria: Articole

Cautare:

Frica de Dumnezeu ne ajuta sa ne eliberam de razboiul cu gandurile

Vizualizari: 427

Id: 10542

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.