Frica de Dumnezeu se preschimba in iubire de Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Frica de Dumnezeu se preschimba in iubire de Dumnezeu

Cu cât creștinul cultivă mai îndelung și mai intens în sufletul lui frica de Dumnezeu, cu atât mai mult această frică se va preschimba în iubire de Dumnezeu. Frica de Dumnezeu făurește în sufletul creștinului un sentiment de mulțumire, fiindcă Îl leagă pe Dumnezeu de om. Creștinul nu Îl simte străin pe Dumnezeu, ci părinte al său care-l iubește și-l ocrotește. Vede pronia și iubirea lui Dumnezeu, crede că îi va ierta păcatele pe care fără voie le-a săvârșit și va deveni moștenitor al bunătăților veșnice.

Cu cât mai mult creștinul, cu ajutorul fricii de Dumnezeu, se depărtează de păcat și biruiește patimile, cu atât se luminează mintea lui și se întărește dorința de a împlini voia lui Dumnezeu. El vede rezultatele binefăcătoare ale fricii de Dumnezeu asupra sa și a celorlalți, vede că Dumnezeu răsplătește frica și respectul față de El cu binefacere, ocrotire și iubire dumnezeiască. Credința și iubirea lui Dumnezeu se întăresc și își pune stâlpi noi.

(G. P. Sotirios, Fricile lumii și frica de Dumnezeu, Editura Egumenița, 2011, pp. 80-81)

Categoria: Articole

Cautare:

Frica de Dumnezeu se preschimba in iubire de Dumnezeu

Vizualizari: 472

Id: 16394

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.