Frica dumnezeiasca ne ajuta sa traim corect frica lumeasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Frica dumnezeiasca ne ajuta sa traim corect frica lumeasca

„Când omul ajunge la frica de Dumnezeu, vede înăuntrul lui şi cele mai mici mişcări ale păcatului şi începe să se pocăiască, încep durerea și plânsul. Atunci este nevoie de un călăuzitor, de un părinte, de dragoste şi de răbda­re, deoarece altfel se va strivi. Un cuvânt al părintelui poate aprinde frica dumnezeiască. De aceea este nevoie în prealabil să se cerceteze cele practi­ce, să se statornicească în faptă, aşa încât să accepte stările fricii.” (Părintele Sofronie de la Essex)

(Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie, Cunosc un om în Hristos: Părintele Sofronie de la Essex, traducere din limba greacă de Preot Șerban Tica, Editura Sophia, București, 2011, p. 283)

Categoria: Articole

Cautare:

Frica dumnezeiasca ne ajuta sa traim corect frica lumeasca

Vizualizari: 404

Id: 7236

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.