Fructul ascultarii si neascultarii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Fructul ascultarii si neascultarii

Pe pământ Hristos, Fiul lui Dumnezeu, care S-a pogorât din ceruri, nu pentru aceea ca să facă voia Sa, ci voia Tatălui Său Ce L-a trimis, pe Care El L-a ascultat până la moarte, moartea pe cruce - ascultarea Sa dumnezeiască răsădind-o în sfinţii Săi ucenici şi apostoli. Aflându-se deci în ea până la moarte, s-au învrednicit prin propovăduirea lor să aducă pământul întru cunoaşterea lui Dumnezeu şi acum cu Hristos Domnul şi învăţătorul lor domnesc în ceruri. Iară cel căzut din ascultare, de trei ori blestematul Iuda, în loc de Dumnezeu ascultând în toate pe diavol, s-a şi deznădăjduit, spânzurându-se, şi a pierit pe vecie şi cu sufletul, şi cu trupul. Iată că şi pe pământ a apărut fructul ascultării şi neascultării.

 

(Sfântul Paisie de la Neamț, Cuvinte și scrisori duhovnicești, Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 90)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Fructul ascultarii si neascultarii

Vizualizari: 425

Id: 17432

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.