Fuga de prilejul pacatului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Fuga de prilejul pacatului

Domnul îţi va ajuta, după cum ne-a făgăduit prin Isaia, zicând: „Întoarceţi-vă spre mine ca şi eu să mă întorc spre voi”. Să ai numai cu adevărat partea a doua a înfrângerii de care am spus, adică: o statornică socoteală şi hotărâre, să nu mai greşeşti lui Dumnezeu cu păcat de moarte. Și precum eşti dator a hotărî să nu mai greşeşti cu păcate în viitor, tot aşa este de nevoie să te depărtezi de la locul şi faţa unde ai păcătuit, adică dacă ai căzut în urâcioasa amestecare a trupului, să pleci de la acea muiere cu care ai săvârşit păcatul, şi să o goneşti din casa ta. Căci cu neputinţă este când se va rupe acoperământul cucerniciei şi se va face drum spre lucrul rău, a te păzi cu atâta sârguinţă ca să nu cazi iarăşi. Fiindcă locul face pe hoţ, cum se zice. Cu adevărat, este foarte cumplit să te desparţi de prietenii şi lucrurile tale! Întocmai ca nişte boli trupeşti care nu se pot tămădui decât cu foc şi cu fier, tăind adesea câte un mădular întreg, ca să se izbăvească tot trupul, şi precum cel bolnav schimbă aerul când este vătămător, şi se duce la loc mai sănătos şi nevătămător pentru sănătatea trupului, aşa sunt şi unele din bolile sufleteşti care nu au altă tămăduire mai folositoare decât aceasta.

(Agapie Criteanu, Mântuirea păcătoșilor, Editura Egumenița, 2009, pp. 321-322)

Categoria: Articole

Cautare:

Fuga de prilejul pacatului

Vizualizari: 274

Id: 9032

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.