Fugi de cei necumpatati si de necumpatare

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Fugi de cei necumpatati si de necumpatare

Fugi de slava deşartă, şi slăvit vei fi, teme-te de trufie şi mărit vei fi. Că nu e dată oamenilor slava deşartă şi nici trufia... Dacă de bună voie te-ai lepădat de lucrurile vieţii acesteia, nicidecum să nu te cerţi cu cineva, pentru un lucru de nimic. Dacă ţi s-a urât de slava cea deşartă, fugi de acei oameni, care o vânează. Fugi de cei iubitori de agoniseală, precum şi de agoniseală. Depărtează-te de cei ce se desfătează şi de desfătare însăşi. Fugi de cei necumpătaţi şi de necumpătare. Căci dacă amintirea subtilă a celor pomenite, pune în gânduri neorânduială, cu atât mai mult vederea şi petrecerea în ele va aduce tulburare? Apropie-te de cei drepţi, şi prin ei, de Dumnezeu te vei apropia. Caută să trăieşti împreună cu oameni smeriţi, ca să te deprinzi să te porţi” ca ei. Căci de este folositoare vederea (de este folositor să vezi) acestora, cu cât mai folositoare este învăţătura gurii lor?

(Sfântul Isaac SirulCuvinte despre nevoință, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 53)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Fugi de cei necumpatati si de necumpatare

Vizualizari: 496

Id: 10809

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.