FUMATUL

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

FUMATUL


FUMATUL


772. - Fumatul este un pacat. Tutunul a fost adus in Europa pe la 1500 din America. El se foloseste in medicina. Insa, oamenii il fumeaza fara sa le aduca vreun folos, de aceea morala bisericeasca osandeste fumatul, fiindca nu tine nici de foame, nici de sete, si nici de caldura, ci este un obicei murdar, ruineaza sanatatea, si se cheltuiesc banii munciti pe acest fum otravitor. Dintre cancerosii pulmonari 85 la suta sunt fumatori. Mai ales clericii, care fumeaza, aduc mare sminteala, fiindca se fac pilda rea pentru altii, putandu-le gura si hainele ca la niste tavernagii. Fumatul se canoniseste ca si jocul de noroc, cu caterisirea si afurisirea (Apost. 42,43 VI ec. 50).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

FUMATUL

Vizualizari: 657

Id: 644

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.