„Gandul la Dumnezeu sa-ti fie atat de limpede precum o durere de masele”

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

„Gandul la Dumnezeu sa-ti fie atat de limpede precum o durere de masele”

Când ai o asemenea durere nu o poți uita orice ai face. Fie că vorbești, că citești, că deretici prin casă, cânți sau orice altceva ai face, durerea este prezentă, te însoțește fără încetare și nu poți scăpa de înțepătura prezenței ei. Sfântul Teofan spune că în același fel ar trebuie să facem să apară o înțepătură, o străpungere și în inimile noastre. Nu mă refer la inima fizică, ci la o durere care apare în străfundul ființei noastre și care ar fi un puternic dor de Dumnezeu, simțământul că „sunt singur, Doamne, Tu unde ești?” pe care îl ai chiar în momentul în care, rugându-te, ai pierdut legătura cu El.

(Mitropolitul Antonie de Suroj, Școala rugăciunii, ediția a doua, Traducere din limba engleză de Gheorghe Fedorovici, Editura Sophia, București, p. 80)

Categoria: Articole

Cautare:

„Gandul la Dumnezeu sa-ti fie atat de limpede precum o durere de masele”

Vizualizari: 502

Id: 14675

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.