Gandurile si mintea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Gandurile si mintea

Gândurile vin în minte de la fire, de la Dumnezeu şi de la diavol. De la fire sunt cele numite: foamea, setea, frigul şi celelalte. De la Dumnezeu sunt gândurile cu grijă de suflet, de luminarea lui, de aducerea omului întreg, curat înaintea lui Dumnezeu, precum şi atenţionările conştiinţei şi altele asemenea. De la diavol sunt plăcerea de a face rău, de a uita de Dumnezeu, precum şi toate pasiunile. O altă caracteristică a lui este că sileşte omul la toate extremele care-i sunt peste putere. Mintea, nu creierul, trebuie să ştie să deosebească ce vine de la Dumnezeu, sau de la fire, sau de la diavol. Cu mintea trecem prin mormânt dincolo, ea nu-i supusă morţii.

(Din învăţăturile Părintelui Arsenie Boca, Tinerii, Familia şi copii născuţi în lanţuri, Editura Credinţa strămoşească, p. 163)

Categoria: Articole

Cautare:

Gandurile si mintea

Vizualizari: 415

Id: 18927

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.