Harul din inima neconstientizat

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Harul din inima neconstientizat

Deși în viața duhovnicească: rugăciunea vorbită și rugăciunea minții sunt complementare și alternative, trecându-se mereu de la una la alta, totuși, abia prin rugăciunea lui Iisus, numită și rugăciunea minții și a inimii, mintea căutând cu înfrigurare pe Domnul și rostind neîncetat ”Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul”, coboară în inimă, unde Îl ”redescoperă”, ”regăsește” pe Iisus Hristos euharistic-sacramental. ”Adevărata rugăciune înseamnă redescoperirea și arătarea harului primit la Botez. A te ruga înseamnă a trece din starea în care harul este prezent în inimă tainic și neconștientizat la nivelul deplinei perceperi interioare și al cunoașterii conștiente, unde experimentăm și simțim lucrarea Duhului direct și imediat.”

(Preotul Profesor Ioan Ică, Despre spovedanie și împărtășirea cu Sfintele Taine – Antologie alcătuită de Ieromonah Benedict Stancu, Editura Elena, p. 50-51)

Categoria: Articole

Cautare:

Harul din inima neconstientizat

Vizualizari: 423

Id: 13800

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.