Harul este si tare ca stanca, si fragil ca planta ce-ti zice: nu ma atinge

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Harul este si tare ca stanca, si fragil ca planta ce-ti zice: nu ma atinge

Ce tulburare este la voi! Vizite, serate, ospeţe, baluri, teatre, plimbări... şi sunt cu putinţă aceste lucruri în fiecare zi?! Dacă da, atunci nici nenorocirea nu este departe. Principala voastră nenorocire ar fi să se stingă flacăra pe care o aveţi în inimă. Vai, vai, vai, ce nenorocire dacă se va stinge! Staţi împotriva vântului puternic. Dar cum să se stingă?! Voi înşivă aţi aprins-o? Nu. Şi, de asemenea, a o aprinde nu este treaba voastră. Iar Acela care a aprins-o nu este indulgent. Vă rugaţi înaintea Lui, iar El are un singur răspuns: „Eu am aprins-o, tu de ce ai stins-o?” Şi, fie că nu arde deloc, fie că arde, stingătorului nerecunoscător îi este dat să ştie. Să vă izbăvească Domnul de această nenorocire! Harul este şi tare ca stânca, şi fragil ca planta ce-ţi zice: nu mă atinge. Păziţi-vă inima să nu fie părtaşă la plăcerile veacului acestuia care o farmecă şi o năucesc.

(Sfântul Teofan ZăvorâtulSfaturi înțelepte, Editura Egumenița, Galați, p. 49)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Harul este si tare ca stanca, si fragil ca planta ce-ti zice: nu ma atinge

Vizualizari: 481

Id: 18956

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.