Hrana cu dreapta masura

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Hrana cu dreapta masura

Din mărturisirea ta văd că, vrând să împlineşti sfaturile mele, ai luptă cu somnul şi cu gândurile - Dumnezeu să-ţi ajute în aceasta! Iar pentru ca să scapi de somnul mult, scrii că ai început să mănânci fără să te saturi şi, ieşind de la masă foarte flămândă, te tulburi că nu ai binecuvântarea mea şi totuşi faci aceasta. Nu trebuie să fii flămândă, ci la prânz hrăneşte-te cu măsură. Nici cina nu este de lepădat, ci urmăreşte şi în aceasta înfrânarea, şi mănâncă mai puţin decât la prânz... Făcându-ţi pravila de dimineaţă, ai simţit o deosebită frângere a inimii şi sârguinţă, după care toată ziua ai fost luptată de gânduri de mânie şi ţinere de minte a răului. Să nu te tulburi din aceasta. Sfântul Isaac Sirul spune: „Dacă te rogi cum se cuvine, să aştepţi să-ţi vină ceea ce nu se cuvine". Aşa ţi s-a întâmplat şi ţie. (Sfântul Cuvios Ilarion de la Optina)

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 87)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Hrana cu dreapta masura

Vizualizari: 266

Id: 11048

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.