Hristos a fost rastignit pentru ca a predicat o iubire care poarta cu ea moartea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Hristos a fost rastignit pentru ca a predicat o iubire care poarta cu ea moartea

Fiecare din cei pe care îi întâlnim are dreptul la existenţă, fiindcă are o valoare în el însuşi şi noi suntem puţin obişnuiţi cu o asemenea optică! A accepta ca ceilalţi să fie ceilalţi reprezintă un pericol, o ameninţare. A recunoaşte dreptul altuia de a fi el însuşi riscă să însemne, într-o bună zi, a-i recunoaşte dreptul să mă omoare. Dar dacă-i limităm dreptul său la existenţă, îi negăm acest drept.

Iubirea este dificilă. Hristos  a fost răstignit pentru că a predicat o iubire care-i înspăimânta pe contemporanii Săi. O iubire care cere să te predai fără condiţii, o iubire care poartă cu ea moartea.

— Ce înţelegeţi prin aceasta?

— Dacă te îndrepţi către Dumnezeu şi-L întâlneşti faţă în faţă, e necesar să fii gata să plăteşti preţul. Altfel vei străbate existenţa ca un cerşetor care aşteaptă să plătească cineva în locul lui. Dar dacă te întorci către Dumnezeu descoperi că viaţa este profundă, vastă şi că merită enorm s-o trăieşti.

(Antonie Mitropolit de Suroj, Şcoala Rugăciunii, Sfânta Mănăstire Polovragi, 1994, pp. 11-12)

Categoria: Articole

Cautare:

Hristos a fost rastignit pentru ca a predicat o iubire care poarta cu ea moartea

Vizualizari: 348

Id: 18731

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.