Hristos in mijlocul nostru!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Hristos in mijlocul nostru!

Chiar dacă noi avem tendinţa să spunem, atunci când nu mai este niciun om lângă noi, că suntem singuri, de fapt nu e deloc aşa. Ortodoxia a întărit tot timpul ideea conform căreia Hristos este mereu lângă noi, fapt de la care au pornit o serie de tradiţii ce-L au în mijloc pe Mântuitorul. Un exemplu ar fi tradiţia din familiile ortodoxe care, la masă, întotdeauna pun un scaun în plus pentru a fi conştienţi de faptul că şi Hristos va fi cu ei, chiar și atunci când vor mânca. De ce ajută asta? Omului îi este foarte greu să conştientizeze faptul că în orice clipă Hristos este lângă el, chiar dacă cu ochii trupului nu-L vede.

(Cătălina Dănilă, Romanul omului bolnav de toate, Editura Doxologia, Iași, 2014, p. 65)

Categoria: Articole

Cautare:

Hristos in mijlocul nostru!

Vizualizari: 293

Id: 14912

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.