Ți-e sete de cinstire?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ți-e sete de cinstire?

Ți-e sete de cinstire? Ei, atunci să-ți fie sete de cea adevărată.  Ce cinstire este aceasta, care se transformă adesea în necinstire? Ce cinstire este aceasta care piere  atât de repede? Ce cinstire este aceasta, dată de oamenii muritori? Adevărata cinstire și unica slavă provin doar de la Dumnezeu. Dacă dorești din tot sufletul slava lui Dumnezeu, vei nesocoti slava de pe pământ, considerându-o neimportantă. Însă dacă nu ești atras de slava dumnezeiască, nu vei putea niciodată să înțelegi cât de ieftină și batjocoritoare este slava pământească. Adică vei păți ca bărbatul care se îndrăgostește de o femeie rea: nu-i poate vedea răutatea, căci patima dragostei îi întunecă mintea și-l lipsește de judecată.

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Problemele vieții, Traducere de Cristian Spătărelu și Daniela Filioreanu, Editura Egumenița, p. 36)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ți-e sete de cinstire?

Vizualizari: 557

Id: 18995

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.