Şi eu nu am frica de Dumnezeu!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Şi eu nu am frica de Dumnezeu!

Cel ce nu are frica lui Dumnezeu întru sine, unul ca acesta uşor este prins de uneltirile diavolului. Cel ce nu are frica lui Dumnezeu întru sine se răspândeşte cu mintea, petrece cu nebăgare de seamă, doarme fără de grijă, se trândăveşte spre lucrurile lui, lăcaş al dezmierdărilor se face. Cu tot lucrul veselitor se îndulceşte, că nu se teme de venirea Stăpânului. Este plin de patimi, de odihnă se bucură, de reaua pătimire fuge, smerenia o urăşte, mândria o iubeşte. Veni-va Domnul lui şi îl va afla întru cele care nu-I sunt plăcute, şi-l va tăia în două şi-l va trimite în întunericul cel veşnic! Cine nu va ticăloşi pe unul ca acesta?

(Sfântul Efrem Sirul, Cuvinte şi învăţături vol. 1, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 71)

Categoria: Articole

Cautare:

Şi eu nu am frica de Dumnezeu!

Vizualizari: 645

Id: 21232

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.