Iar daca avem hrana si imbracaminte, cu aceasta sa fim multumiti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Iar daca avem hrana si imbracaminte, cu aceasta sa fim multumiti

O altă importantă învățătură practică pe care Domnul a arătat-o prin sfânta Sa naștere în peșteră este aceasta: strâmtorați-vă, ca să se facă loc și pentru ceilalți; mulțumiți-vă cu cele neapărat trebuincioase, ca și alții să aibă cele neapărat trebuincioase. Precum învață apostolul lui Dumnezeu: iar dacă avem hrană și îmbrăcăminte, cu aceasta să fim mulțumiți. Oare nu este aceasta o bună învățătură pentru lumea de astăzi, aflată în criză? Mai este o învățătură importantă și în faptul că nu locul dă însemnătate omului, ci omul locului. Omul reprezintă cea mai mare valoare de pe pământ. Luxul și strălucirea exterioară nu îl măresc, nici sărăcia nu îl micșorează pe om. Știi cum a zis El despre Ioan Botezătorul, om fără casă și masă: „Ce ați ieșit să vedeți în pustie? Au om îmbrăcat în haine moi? Iată, cei ce poartă haine moi sunt la curțile împăraților”. La curte împărătească și în haine moi este și împăratul Irod – dar nu e om, ci vulpe; așijderea și fariseii – dar nu sunt oameni, ci pui de năpârci. Iar Ioan cel lipsit de casă este un om mai mare decât toți cei din palate: „nu s-a sculat între cei născuți din femeie mai mare decât Ioan Botezătorul”.

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi, Editura Sofia, p. 210)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Iar daca avem hrana si imbracaminte, cu aceasta sa fim multumiti

Vizualizari: 557

Id: 15795

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.