Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul nostru

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul nostru

Aşadar, pentru a încheia cele spuse despre începutul fericirii cereşti încă de pe pământ, să adu­cem mărturisirea cuvântului lui Dumnezeu, care zice că cel ce face milostenie către aproapele pe pământ, care iubeşte pe aproapele său cu o iubire creştină, curată, duhovnicească şi cerească, locu­ieşte întru Dumnezeu şi Dumnezeu întru el. Viaţa şi legătura cu Dumnezeu pe pământ este începutul vieţii veșnice în rai. Mântuitorul a zis că moştenitorii împărăţiei lui Dumnezeu, au această împărăţie înlăuntrul lor încă din timpul vieţii pământeşti, căci trupul lor este încă pe pământ, iar sufletul şi inima lor au câştigat o stare contrară stării pătimaşe a sufletelor pe pământ, o stare duhovnicească lipsită de patimi, o stare de adevăr, de pace şi de bucurie.

Această stare duhovnicească a sufletului pe pământ trebuie să aibă o continuare dincolo de mormânt, în împărăţia cerurilor. Dacă sufletul pe pământ s-a lipit cu tărie de Hristos, el va fi fericit dincolo de mormânt, pentru că va fi împreună cu Hristos (Filipeni 1,23).

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă–Neamț, 2010, pp. 392-393)

Categoria: Articole

Cautare:

Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul nostru

Vizualizari: 560

Id: 7800

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.