Impodobeste-ti inima cu virtuti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Impodobeste-ti inima cu virtuti

Pentru a înainta în rugăciune, omul trebuie să încerce să-şi împodobească inima cu tot felul de virtuţi. Dar mai ales cu smerenie, cu pocăinţă şi cu lepădarea de sine. Dumnezeu pe toate le aude şi le vede. El cunoaşte toate secretele noastre. De aceea, să ne curăţim petele de pe suflet, şi de fiecare dată când ne vine în gând, în inimă sau în simţuri ceva necurat, să alungăm de îndată răul acela şi să alergăm la rugăciune. Fiecare urcare a gândului şi a inimii la Dumnezeu este o adevărată rugăciune. Iar dacă atunci când munciţi vă aduceţi aminte de Dumnezeu, lucrul acesta este, practic, o rugăciune.

Sfântul Vasile cel Mare pune întrebarea: „Cum puteau apostolii să se roage neîntrerupt?". Şi tot el dă răspunsul: „în tot ceea ce făceau, ei aveau gândul la Dumnezeu şi trăiau o viaţă dedicată Lui. Această înclinaţie interioară a lor era rugăciunea neîntreruptă".

Dumneavoastră, care trăiţi în lume, ar trebui, pe de o parte, să vă îndepărtaţi din inimă orice gând păcătos şi, pe de altă parte, să dedicaţi lui Dumnezeu tot ceea ce faceţi. Lucrul acesta transformă în rugăciune fiecare gând al nostru şi fiecare gest.

(Ne vorbește Sfântul Teofan Zăvorâtul – Scrisori, traducere de Daniela Filioreanu, Editura Egumenița, pp. 22 -23)

Categoria: Articole

Cautare:

Impodobeste-ti inima cu virtuti

Vizualizari: 237

Id: 22436

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.