Importanta cununiei dintre doi tineri

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Importanta cununiei dintre doi tineri

Cununia este o taină care presupune întemeierea familiei într-un singur organism duhovnicesc, într-o unire binecuvântată. Când două persoane nu se cunună, ele trăiesc în concubinaj. Nu putem vorbi despre ele că formează o familie în care are loc unirea duhovnicească a unui singur întreg. În Biserica Ortodoxă, trecerea la o viaţă de sine stătătoare începe odată cu Taina Cununiei. Până atunci, eşti obligat să îţi cinsteşti părinţii; vei duce o viaţă de familie, însă cea a părinţilor, pe când cununia este întemeierea propriei familii. Taina Cununiei începe cu următoarele cuvinte: „De aceea, va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va uni cu femeia sa...” (Facere 2, 24). Acest lucru trebuie conştientizat şi de către părinţi. Cât priveşte copiii, odată cununaţi, ei vor continua să îşi cinstească părinţii, dar vor trăi pe cont propriu, adică vor fi pregătiţi să se întreţină singuri. Părinţii nu se vor amesteca în viaţa copiilor, ci se vor ruga pentru ei şi îi vor ajuta la nevoie. Când Dumnezeu a permis ca doi tineri să se căsătorească, dacă ei au ajuns să se cunune, înseamnă că acest lucru serveşte ca o confirmare că ei au fost binecuvântaţi de Dumnezeu să fie împreună, potrivindu-se unul cu celalălalt. Dar, în caz că lui Dumnezeu nu-i convine această unire, vor exista nenumărate împrejurări care vor împiedica săvârşirea cununiei. Chiar dacă Dumnezeu a permis aceasta, nu ne vom îndoi că persoana de lângă noi este darul Lui prin care putem ajunge la mântuire. (Pr. Evgheni Şestun, Familia ortodoxă, Editura Sofia, pp. 43-44)

Categoria: Articole

Cautare:

Importanta cununiei dintre doi tineri

Vizualizari: 410

Id: 4011

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.