In Biserica, ne asemanam cu ingerii si cu Sfintii din ceruri

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

In Biserica, ne asemanam cu ingerii si cu Sfintii din ceruri

Biserica este un minunat cer pământesc. Aşadar, precum îngerii şi Sfinţii slujesc şi stau înaintea lui Dumnezeu cu mare evlavie şi bună-cuviinţă în ceruri; aşa se cade a sta şi creştinii - Păstori şi păstoriţi - în Biserică. Cu frică şi cu cutremur stau îngerii si Sfinţii în ceruri, aşa se cade, să stea şi creştinii în Biserică. Nu se gândesc îngerii şi Sfinţii la nici un lucru pământesc şi lumesc în ceruri, aşa şi creştinii nu se cade a se îngriji de nici un lucru pământesc şi lumesc când stau în Biserică.

Pace adâncă au îngerii şi Sfinţii în ceruri, acest fel de pace a sufletului şi a trupului, a simţurilor şi a minţii se cade a avea şi creştinii când stau în Biserică. Dragoste şi unire au îngerii şi Sfinţii unul către altul aflându-se în ceruri, acest fel de dragoste şi unire se cade a avea şi creştinii în Biserică. Nu vorbesc între ei îngerii şi Sfinţii în ceruri, nici nu râd, nici nu privesc încoace şi încolo; ci cu mare luare aminte şi evlavie caută numai la singur Dumnezeu Cel ce este de faţă înaintea lor; în acest fel şi creştinii când sunt în Biserici, nu se cuvine a vorbi între ei, nici a râde, nici a căuta într-o parte şi în alta; ci numai şi numai să privească înaintea lor şi să asculte Dumnezeieştile Cuvinte cu luare-aminte şi cu evlavie socotind că stau înaintea Împăratului Ceresc, Dumnezeu.

(Protosinghel Nicodim Măndiță, Cum să ne purtăm în Sfânta Biserică, Editura Agapis, 2005, p. 45)

Categoria: Articole

Cautare:

In Biserica, ne asemanam cu ingerii si cu Sfintii din ceruri

Vizualizari: 409

Id: 11526

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.