In ceasul in care spui duhovnicului pacatele, vine harul dumnezeiesc

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

In ceasul in care spui duhovnicului pacatele, vine harul dumnezeiesc

De multe ori am meşteşugit o astfel de spovedanie generală, şi am văzut minuni prin ea. În ceasul în care le spui duhovnicului, vine harul dumnezeiesc şi te scapă de toate faptele cele urâte, de răni, de metehnele sufleteşti şi de vinovăţii; căci, în ceasul în care le spui, duhovnicul se roagă fierbinte Domnului pentru izbăvirea ta din ele.

Înainte cu ceva vreme a venit o doamnă care a făcut acest fel de spovedanie şi a aflat mare folos. S-a îmbunătăţit starea ei sufletească, fiindcă mai înainte o chinuia ceva. A trimis, aşadar, pe o prietenă de-a ei şi am mers afară, pe o stâncă, la Kallisia. Am şezut şi a început să-mi vorbească. Îi zic:

- Să-mi spui tot ce simţi. Dacă te întreb eu despre ceva, să-mi spui. Dacă nu te întreb, să continui să spui după cum simţi.

Toate cele pe care mi le spunea le urmăream nu doar cu atenţie, ci „vedeam” înlăuntrul lumii ei sufleteşti influenţa rugăciunii. O urmăream înlăuntrul sufletului ei şi „vedeam” că harul pătrundea înlăuntrul ei, aşa acum o priveam eu. Căci în duhovnic există har, şi în preot există har. Înţelegeţi? Adică, în vreme ce omul se spovedeşte, preotul se roagă pentru el. În acelaşi timp, harul vine şi îi tămăduieşte rănile sufleteşti, care de ani de zile îl chinuiesc, fără a le cunoaşte pricina.

(Ne vorbeşte părintele Porfirie – Viaţa şi cuvintele, Traducere din limba greacă de Ieromonah Evloghie Munteanu, Editura Egumeniţa, 2003,  pp. 292-293)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

In ceasul in care spui duhovnicului pacatele, vine harul dumnezeiesc

Vizualizari: 594

Id: 6202

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.