In crestinism, tot ceea ce infaptuieste omul in viata este privit si judecat din perspectiva vietii lumii celeilalte

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

In crestinism, tot ceea ce infaptuieste omul in viata este privit si judecat din perspectiva vietii lumii celeilalte

Implicaţiile etice ale credinţei într-un astfel de Dumnezeu sunt identice cu cele ale ateismului; însă acest acord lăuntric este, din nou, ascuns în exterior sub un nor de metafore. În creştinism, tot ceea ce înfăptuieşte omul în viaţă este privit şi judecat din perspectiva vieţii lumii celeilalte, viața de după moarte, care nu va avea sfârşit. Necredinciosul nu îşi poate închipui ce înseam­nă această viață pentru credinciosul creştin; pentru cei mai mulţi oameni de astăzi, viața viitoare, la fel ca şi Dumnezeu, a devenit o simplă idee, şi prin urmare atât negarea, cât şi afirmarea existenţei ei implică la fel de puțin efort. Pentru cre­dinciosul creştin, viața viitoare înseamnă bucurie de neînchipuit, bucurie care o depăşeşte pe cea cunoscută în această viaţă, prin comuniunea cu Dumnezeu din rugăciune, din Liturghie, din Taine; deoarece atunci Dumnezeu va fi Tot în toate şi această bucurie nu va fi pierdută, şi va spori la nesfârşit. Cine crede cu adevărat, are mângâie­rea unei pregustări a vieţii veşnice. Cel care cre­de în dumnezeul modern, neavând această pregustare şi deci necunoscând bucuria creştină, nu poate crede în viaţa viitoare în acelaşi fel; cu adevărat, dacă ar fi sincer cu el însuși, ar trebui să re­cunoască faptul că nu poate crede deloc în ea.

(Ieromonah Serafim Rose, Nihilismul: rădăcina revoluției în epoca modernă, traducere de Dana Cocargeanu, Ed. a 2-a, Editura Sophia, București, 2012, pp. 37-38)

Categoria: Articole

Cautare:

In crestinism, tot ceea ce infaptuieste omul in viata este privit si judecat din perspectiva vietii lumii celeilalte

Vizualizari: 266

Id: 12620

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.