www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

In crestinism, tot ceea ce infaptuieste omul in viata este privit si judecat din perspectiva vietii lumii celeilalte

In crestinism, tot ceea ce infaptuieste omul in viata este privit si judecat din perspectiva vietii lumii celeilalte

Implicaţiile etice ale credinţei într-un astfel de Dumnezeu sunt identice cu cele ale ateismului; însă acest acord lăuntric este, din nou, ascuns în exterior sub un nor de metafore. În creştinism, tot ceea ce înfăptuieşte omul în viaţă este privit şi judecat din perspectiva vieţii lumii celeilalte, viața de după moarte, care nu va avea sfârşit. Necredinciosul nu îşi poate închipui ce înseam­nă această viață pentru credinciosul creştin; pentru cei mai mulţi oameni de astăzi, viața viitoare, la fel ca şi Dumnezeu, a devenit o simplă idee, şi prin urmare atât negarea, cât şi afirmarea existenţei ei implică la fel de puțin efort. Pentru cre­dinciosul creştin, viața viitoare înseamnă bucurie de neînchipuit, bucurie care o depăşeşte pe cea cunoscută în această viaţă, prin comuniunea cu Dumnezeu din rugăciune, din Liturghie, din Taine; deoarece atunci Dumnezeu va fi Tot în toate şi această bucurie nu va fi pierdută, şi va spori la nesfârşit. Cine crede cu adevărat, are mângâie­rea unei pregustări a vieţii veşnice. Cel care cre­de în dumnezeul modern, neavând această pregustare şi deci necunoscând bucuria creştină, nu poate crede în viaţa viitoare în acelaşi fel; cu adevărat, dacă ar fi sincer cu el însuși, ar trebui să re­cunoască faptul că nu poate crede deloc în ea.

(Ieromonah Serafim Rose, Nihilismul: rădăcina revoluției în epoca modernă, traducere de Dana Cocargeanu, Ed. a 2-a, Editura Sophia, București, 2012, pp. 37-38)

Categoria: Articole

Cautare:

In crestinism, tot ceea ce infaptuieste omul in viata este privit si judecat din perspectiva vietii lumii celeilalte

Vizualizari: 591

Id: 12620

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.