In curatie se asterne Harul Sfantului Duh

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

In curatie se asterne Harul Sfantului Duh

Cred că nu este atât de vrednic de luat în seamă faptul că cei trei tineri s-au făcut mai presus decât focul din mijlocul acelui cuptor din Babilon, fără ca trupurile lor să păţească ceva, pe cât de minunat şi vrednic de mirare este faptul că dreptul Iosif  a căzut în acest cuptor, care este mai rău decât cel din Babilon, vreau să spun neruşinarea egiptencei, acesta rămânând neatins, şi după ce şi-a păstrat curat veşmântul înţelepciunii, aşa a scăpat. Şi să nu te minunezi, iubite! Deoarece, fiindcă a făcut tot ceea ce depindea de el, a avut împreună cu el şi ajutorul de sus, care stingea şi acea flacără, iar în mijlocul cuptorului trimitea răcoarea care este dată de Sfântul Duh (din Omilia a 44-a la Facere).

(Sfântul Ioan Hrisostom, Texte alese, Vol. I, Editura Bunavestire, Bacă, 2012, p.142-143)

Categoria: Articole

Cautare:

In curatie se asterne Harul Sfantului Duh

Vizualizari: 266

Id: 22697

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.