In inima in care salasluieste Hristos, diavolul nu mai incape

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

In inima in care salasluieste Hristos, diavolul nu mai incape

Diavolul întră în om, atunci când există noroi în inima lui. El nu se apropie de făptura cea curată a lui Dumnezeu. Dacă se va curăța inima de noroi, vrăjmașul va fugi și va veni iarăși Hristos. Și precum mistrețul guiță și pleacă atunci când nu află noroi, tot astfel și diavolul nu se apropie de inima care nu are mocirlă. Căci ce treabă are el în inima curată și smerită?

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicești I – Cu durere și cu dragoste pentru omul contemporan, Traducere din limba greacă de Ieroschim. Ștefan Nuțescu Schitul Lacu – Sfântul Munte Athos, Editura Evanghelismos, București, 2003, pp. 51-52)

Categoria: Articole

Cautare:

In inima in care salasluieste Hristos, diavolul nu mai incape

Vizualizari: 305

Id: 15466

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.