In Taina Sfintei Spovedanii, renastem de fiecare data

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

In Taina Sfintei Spovedanii, renastem de fiecare data

Să avem grijă şi să profităm de darul pe care l-a dat Dumnezeu în Taina Sfintei Spovedanii. Atât de mare dar este acesta ‒ că te naşti din nou prin Spovedanie ‒ încât Nicodim, cel care a venit la Hristos, pune o întrebare ca aceasta: „Poate omul iar să mai intre în pântecele mamei sale şi să se nască din nou?”. Vă daţi seama, un cărturar, un învăţat de primă mână, dintr-un sinedriu, pune această banală întrebare, nu realizează că Dumnezeu ar putea da un aşa mare dar, adică naşterea din nou. Şi naşterea din nou este prin dumnezeiescul Botez şi, prin al doilea, al treilea, al miilea botez, care este Spovedania, în treptele ei de: recunoaştere a păcatului, mărturisire a lui, promisiune de a nu-l mai face, canon, iertare.

(Preot Nicolae Tănase, Să nu-L răstignim iarăşi pe Hristos, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 252)

Categoria: Articole

Cautare:

In Taina Sfintei Spovedanii, renastem de fiecare data

Vizualizari: 322

Id: 5525

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.