In timpul Sfintei Liturghii traim cu adevarat in Imparatia Cerurilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

In timpul Sfintei Liturghii traim cu adevarat in Imparatia Cerurilor

Cred că știți că Sfânta Liturghie începe cu cuvintele: „Binecuvântată este Împărăția Cerurilor, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”. Care Împărăție? Împărăția din fața noastră, Împărăția care se desfășoară în fața noastră cu noi, Împărăția lui Dumnezeu, care se desfășoară aici, cu noi, pe pământ, Împărăția pe care o cerem în rugăciunea „Tatăl nostru”.

Cerem de la Dumnezeu să vină Împărăția Sa și suntem prea puțin conștienți că, de fapt, Împărăția lui Dumnezeu chiar vine! Vine în prezența noastră, se desfășoară împreună cu noi, în sfintele biserici, în Cerul de pe pământ, la Sfânta Liturghie, unde noi facem ceea ce fac îngerii în cer și chiar spunem cuvinte îngerești, cuvinte pe care le rostesc îngerii atunci când slavoslovesc: Sfânt, Sfânt, Sfânt Domnul Savaot! Îngerii fac lucrare cerească în Cer și noi, aici, pe pământ, repetăm cuvintele lor. 

(Părintele Teofil Părăian, Rugăciunea, pelerinaj către cer, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 13-14)

Categoria: Articole

Cautare:

In timpul Sfintei Liturghii traim cu adevarat in Imparatia Cerurilor

Vizualizari: 497

Id: 8263

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.