Inainte de Sfanta Impartasanie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Inainte de Sfanta Impartasanie

Al treilea este dragostea şi pofta către această Pâine care creşte, dacă cunoşti darurile şi lucrările, care săvârşeşte în sufletele celor ce-o primesc cu datornica evlavie. Şi ca să o înţelegi mai bine, cunoaşte că precum în locul acelui dintâi Adam, care a fost pricina tuturor relelor şi necazurilor noastre, a trimis Dumnezeu alt Adam, următor celui dintâi, adică pe Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul Său, Care este nouă dătător a tot binele. Asemenea în locul acelui rod al pomului neascultării care a fost pricina tuturor răutăţilor noastre, ne-a dat această sfântă Pâine care este izvorul tuturor bunătăţilor. Deci, precum s-au vindecat toate rănile care s-au făcut din neascultarea celui dintâi Adam, cu ascultarea Celui de-al doilea, tot astfel şi toate păcatele şi pagubele ce au răsărit din mâncarea neascultării, se tămăduiesc prin această Pâine prea sfântă fiindcă este ca o duhovnicească doctorie pregătită din voinţa Prea înţeleptului Doctor Ceresc, spre tămăduirea firii omeneşti care s-a omorât de acea otravă a şarpelui cel vechi.

(Agapie Criteanu, Mântuirea păcătoșilor, Editura Egumenița, 2009, p. 374)

Pregătire pentru Sfânta Împărtășanie

Sfînta Euharistie

Înainte de Sfânta Împărtășanie

Categoria: Articole

Cautare:

Inainte de Sfanta Impartasanie

Vizualizari: 449

Id: 6368

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.