www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Incercarile Domnului

Incercarile Domnului

Domnul ne încearcă în felurite chipuri, prin pornirile păcătoase ale inimii noastre. Pe unul (pe zgârcit) îl încearcă prin pierderea banilor și a averii, sau a unei anumite părți din proprietate, lăsându-i pe hoți să fure, pe tâlhari să jefuiască; pe unii îi încearcă cu incendii, pe alții cu inundații, pe alții cu falimentarea afacerilor sau cu boală; pe unii cu pierderea soției, surorilor, prietenului sau prietenei, pe alții cu defăimarea, pe toți ne încearcă cu de toate, fiecăruia ne scoate la iveală părțile slabe, bolnave ale inimii, învățându-ne cum să ne îndreptăm. De aceea, oricât de mare ar fi paguba ce ți s-ar face în ceea ce este al tău, fii convins că a fost voia Domnului și spune: „Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat” (Iov 1, 21).

(Sfântul Ioan de Kronstadt, Viața mea în Hristos, traducere de Boris Buzilă, Editura Sophia, București, 2005, p. 99)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Incercarile Domnului

Vizualizari: 548

Id: 11516

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

Cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.