Increde-te prin fapte in Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Increde-te prin fapte in Dumnezeu

Ar fi fost greu de trăit pe pământ dacă n-ar fi existat cineva care să ne ajute să ne descurcăm în viaţă... Pentru că deasupra noastră e Însuşi Dumnezeu Atotţiitorul, Dragostea Însăşi. (...) Încrede-te în voia lui Dumnezeu şi El nu te va ruşina. Încrede-te nu prin cuvinte, ci prin fapte. (...) De aceea a şi devenit viaţa grea, pentru că oamenii au încurcat-o prin judecăţile lor, pentru că, în loc să cheme în ajutor pe Dumnezeu, au început să se folosească şi să aibă încredere doar în raţiunea lor... Să nu te temi nici de necaz, nici de boli, nici de suferinţe, nici de orice fel de ispite - toate acestea sunt cercetări ale lui Dumnezeu, ţie spre folos... (Sfântul Anatolie „cel Tânăr” de la Optina)

(Filocalia de la Optina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 101)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Increde-te prin fapte in Dumnezeu

Vizualizari: 359

Id: 19748

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.