Inima curata Il intelege pe Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Inima curata Il intelege pe Dumnezeu

Mintea închipuită este incapabilă de teologie. Asta se întâmplă din două motive. Primul, deoarece teologia este o ştiinţă experimentală şi nu un rod al raţiunii şi al imaginaţiei, al fanteziei, fantezia fiind un element de după cădere; al doilea, pentru că Dumnezeu este mai mult decât raţiunea, este de neînţeles, este nezidit, fără început, şi nu-L putem înţelege cu raţiunea. Dumnezeu Se descoperă nouă, de aceea este nevoie de inimă curată. Astfel, cel care are mintea plină de închipuiri, de fantezii, nu poa­te să teologhisească.” (Părintele Sofronie de la Essex)

(Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie, Cunosc un om în Hristos: Părintele Sofronie de la Essex, traducere din limba greacă de Pr. Șerban Tica, Editura Sophia, București; Editura Cartea Ortodoxă, Alexandria, 2011, p. 296)

Categoria: Articole

Cautare:

Inima curata Il intelege pe Dumnezeu

Vizualizari: 411

Id: 5923

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.