Initierea copilului in rugaciune

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Initierea copilului in rugaciune

Mamele de azi nu mai cântă cântece de leagăn, pentru că acestea sunt deja uitate. Pe când o mamă creştină cântă, atunci când alăptează, „Născătoare de Dumnezeu” sau „Tatăl nostru”. Ea fredonează rugăciuni şi când găteşte sau îl pregăteşte pe copil de somn, îl duce la biserică şi, astfel, copilul creşte în această atmosferă plină de rugăciune. El are doar 40 de zile, dar deja înţelege ce i se spune. În trei ani, copilul acumulează atâtea cunoştinţe, pe care nu le va uita niciodată. În primii trei ani se formează caracterul acestuia. A-l despărţi de Biserică este una dintre cele mai mari greşeli din procesul educativ. Unii părinţi spun: „Va creşte şi atunci singur va alege pe ce cale să apuce”, dar ei uită că el va creşte cu un caracter deja format şi va fi nevoie de mult efort pentru a-l schimba. (Preot Evgheni Șestun, Familia ortodoxă, Editura Sofia, p, 112)

Categoria: Articole

Cautare:

Initierea copilului in rugaciune

Vizualizari: 353

Id: 4009

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.