INOCHENTISMUL

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

INOCHENTISMUL


INOCHENTISMUL


949. -Inochentisniul este o secta intemeiata pe la 1910 de monahul roman Inochentie Levizor (+1917) intr-o manastire de la Balta din rasaritul Nistrului. Din pricina lipsei de cultura el a devenit schismatic, alterand mai ales cultul si morala si mai putin doctrina Bisericii. Secta are aderenti prin Moldova:


Greseli: a). Sfantul Duh este de gen feminin si masculin; b). Pacatul, mai ales al curviei este inevitabil si chiar necesar pentru ca omul sa aiba de ce se pocai; c). Cultul mortilor este exagerat; d). Duminica nu se face foc si toate sarbatorile trebuiesc tinute pe stil vechi; e). Sfarsitul lumii este aproape si oamenii nu trebuie sa se mai casatoreasca. Cei ce se convertesc, se primesc prin Catehizare dupa sfatul episcopului.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

INOCHENTISMUL

Vizualizari: 896

Id: 658

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.