INSELACIUNEA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

INSELACIUNEA


INSELACIUNEA


1032. -Inselaciunea duhovniceasca provine din imaginatia si sentimentele necontrolate, conduse de o minte slaba, needucata si inselata de o mandrie ascunsa si aratata, sustinuta de incapatinare si viclesug. Aceste stari sufletesti duc la osandirea aproapelui si la fapte contrare unei adevarate vieti duhovnicesti. Atunci si Dumnezeu ridica harul sau la un astfel de om, asa cum se ridica aracul de la vita de vie si astfel, ramas numai cu puterile lui, se prabuseste in adancul pierzarii ca Iuda sau ca Simon vrajitorul. Aceasta se numeste cadere din har (Gat. 5, 4). Atunci diavolul i se arata imbracat in inger de lumina (II Cor. 11, 14; Sf. Simeon 24 mai; Pateric cap.VII; Deut. 13, 1-5) ca sa-si desavarseasca lucrarea pierzarii ca cel ce umbla ca un leu cautand pe cine sa inghita (I Petru 5, 8; II Tim. 2, 26).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

INSELACIUNEA

Vizualizari: 628

Id: 664

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.