Intariti-va intru incredintarea ca totul este de la Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Intariti-va intru incredintarea ca totul este de la Dumnezeu

Întăriți-vă întru încredinţarea că totul este de la Dumnezeu, chiar şi cele mai mici lucruri care ni se întâmplă, şi primiţi tot ce se abate asupra dumneavoastră ca şi cum ar veni chiar de la El. Și fiți senină, si mulțumiţi: fiindcă totul e spre binele dumneavoastră, fie în chip văzut, fie în chip nevăzut. Ştiţi cum se călesc lucrurile din fier? După ce s-a încheiat făurirea lor, sunt încinse până la alb şi apoi vârâte apă rece.

Tocmai asta se săvârşeşte acum cu dumneavoastră... Toate aceste lucruri nu sunt noi pentru dumneavoastră şi deja le înfăptuiţi... Dar locurile acestea din Scriptură este bine să le citiţi... Din ele vine lumină şi se risipeşte întunericul.

Strâmtorările sunt de la Dumnezeu... Să le răbdăm și să mulţumim... Dar dacă sunt la îndemână mijloace de a le îndepărta, şi asta-i de la Dumnezeu, şi nu-i nici un păcat să ne folosim de ele ca să ne slobozim din strâmtorări. Aveţi asemenea mijloace ? Aveți...

(Sfântul Teofan ZăvorâtulBoala și moartea, Editura Sophia, București, 2007, p. 40)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Intariti-va intru incredintarea ca totul este de la Dumnezeu

Vizualizari: 472

Id: 11148

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.